بسم ربّ الشهداء
از دیدگاه رهبری تکلیف دربرابر این همه تحقیر انقلاب و کشور چیست؟!
✔️ حرکت رو به شتاب سه سال گذشته کشور به قهقرا که از همکاری دولت ۱۱ با مجلس جناب لاریجانی پیش آمده ، و در تحمیل برجام ناقص و نافی حقّ ایرانیان که به تعطیلی پیشرفت هسته ای و فضانوردی منجر شده و در خطرات پسابرجامی ، مانند قراردادهای استعماری نفتی و یا التزام بانک های ایران به « گروه اقدام مالی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم » FATF و باز شدن منافذ جدّی نفوذ در تمام ارکان نظام مواردی است که خیلی را سردرگم کرده و سکوت بعضا محکی از تأیید رهبری نیز مزید بر این علّت شده .
مثلاً در بحبوحه ی اعتراضات جدّی به بی توجهی مذاکره کنندگان به چیدمان برجام و یا تعهدات پسا برجامی ناقض استقلال ، رهبری در غیبت ظریف و در دیدار دولت با وجود تخطئه ی سرانجام برجام ولی مذاکره کنندگان را بی تقصیر دانسته و از آنان تقدیر می کنند :
✔️ « بههرحال ما از کسانی که در زمینهی برجام، شبانه روز واقعاً زحمت کشیدند و تلاش کردند، از آنها قدردانی میکنیم. بنده به برجام انتقاد دارم، ایراد دارم، این را هم گفتهام؛ هم به شماها گفتهام، هم در عَلَن گفتهام؛ منتها این ایراد به طرف مقابل است، ایراد به خودی نیست، ایراد به عناصر خودمان نیست، عناصر خودمان زحمت خودشان را کشیدند و همانقدر که میتوانستند کار کردند . » دیدار دولت ۹۵/۶/۳
بنابراین که رهبری سال ها جوانان را به « تحلیل و تشخیص و اقدام به موقع » فرا می خواندند و با اشاره ی ایشان که از جانبازی خواستند تا گلایه خود از مجلس درباره برجام را خود به آنان برسانید ، عدّه ای مقابل مجلس گرد آمدند و به تبع در مسجد اعظم قم عدّه ای دیگر جمع شدند که با برخوردهای حذفی مواجه گردید و به خصوص در مسجد اعظم قم به هتک بانوان متحصن منجر شد و سپس نیز مکشوف شد که رهبری انقلاب از اصل با این حرکت ها موافق نیستند :
«
اینکه مثلاً فرض کنید علیه برجام بروند جلوی مجلس شورای اسلامی اجتماع
کنند، من فکر نمیکنم یک منطقی پشت سر این باشد؛ خب، حالا مگر نمایندگان
مجلس چقدر فرصت دارند؟» دیداردانشجویی ۹۵/۴/۱۲
اگر
چه ایشان در این سخن از اجتماع در سالن ها حمایت داشتند ولی باز هم مقیّد
بودن حرکت ها به قانون را گوشزد کردند که متصدیّان اعتراضات بعد نوشتند که
برای گرفتن سالن هم با ممانعت شدید و قهرآمیز نیروهای امنیّتی و انتظامی
مواجه بودند ، پس اجتماع در غیر مقابل مجلس نیز منع قانونی دارد و بنابراین
عملاً اعتراض اجتماعی به خصوص پس از برخورد های انتظامی با دانشجویان
مخالفِ قرار دادهای نفتی ناممکن می باشد .
رهبری معزز که در مقابل افشای ۵ دقیقه از فیلمی توسط رئیس جمهور قبل در
صحن مجلس که در واکنش سؤال خصمانه بی سابقه ی آن مجلس بود ،عکس العمل صریحی
داشته و آن کار را خلاف شرع و قانون دانستند ، بنابر این برخی جوانان
انقلابی با این سابقه ذهنی متوقعند ایشان به همان صراحت وارد این میدان ها
شود و درباره خود تحریمی ها و شکست های پسابرجامی موضع صریحی بگیرند ، ولی
این موارد می تواند به دلائلی با آن ماجرا متفاوت باشد که یا این رئیس دولت
مانند آن رئیس جمهورِ ولائی ، سنگ صبور و مطیع نیست و یا شرایطی حاکم است
که ورود به این میدان را غیر ممکن کرده است و یا به زعم حامیان برجامیون
خلاف شرع و قانونی صورت نگرفته تا رهبری مجریان فعلی را مانند قبل سرزنش
کند .
ولی دلیل هرچه باشد این سخن رهبری تکلیف دیگری مشخص کرده :
«اینجور نیست که شما باید منتظر بمانید، ببینید که رهبرى دربارهى فلان شخص، یا فلان حرکت، یا فلان عمل، یا فلان سیاست چه موضعى اتخاذ میکند که بر اساس آن، شما هم موضعگیرى کنید؛ نه، اینکه کارها را قفل خواهد کرد. رهبرى وظایفى دارد، آن وظایف را اگر خداى متعال به او کمک کند و توفیق بدهد، عمل خواهد کرد؛ شما هم وظایفى دارید؛ به صحنه نگاه کنید، تصمیمگیرى کنید؛ منتها معیار عبارت باشد از تقوا؛ معیار، تقوا باشد. « ۹۳/۵/۱ دیدار دانشجویان
اگرچه در این شرایط اقدام و عمل منوط به آزادگی و انقلابی بودن خواص است و با عدم حمایت و بالا رفتن هزینه های اقدام نیروهای میدانی انقلاب ، صلاح نیست بیش از این ایشان خرج شوند ، ولی حداقل تکلیفی که ما داریم تبیین است ولی خاموش کردن این آتش حضور خواصی که آلوده فیش ها و املاک حرام - البته قانونی - نیستند را می طلبد که هنوز شرایط برای آن مردان مهیا نشده !
ولی فراموش نکنیم که به فرموده امیرمؤمنان علیه السّلام : نعمت هایی که از دست بروند چه مشکل به دست آیند ! آن روزگاران که بی توجه به هشدارهای رهبری کفران نعمت دولت انقلاب کردند و هنوز هم بر نفرت افزایی و کینه ی بی ریشه خود می دمند ٬ باید حساب این روزها را می کردند که «این مرغ وحشی ز بامی که برخاست چه مشکل نشیند !» و تنها چاره٬توبه جفاکاران به دکتر احمدی نژاد و دوستانش می باشد.
مسعود شفیعی کیا